Dobili smo darilca

Pestro je :)

Zobki so nam zrasli, imamo že tak močan ugriz. pridno treniramo koliko lahko stisnemo – predvsem drug na drugem, včasih, če imamo priložnost pa si privoščimo kak prst na nogi naših skrbnikov.

Tudi malicamo kot veliki. Briketov nič več ne peštajo, jih jemo samo namočene. Verjetno nam bodo kmalu začeli dajati suhe brikete. Potem bomo morali piti vodo, kar pa nam še ne gre dobro, sploh ne vemo, kako globoko je potrebno namočit gobček, da ne gre voda v nos. Parkrat na dan se zmuznemo k mami, veselo pijemo še pri njej. Ampak jo malo grizemo, pa ji ne paše. Ampak, nas ima rada in tudi to potrpi.

Smo že kar veliki. Skoraj vsi smo krepko čez 2 kilograma, le ena naša sestrica je drobna, pa malo zaostaja za nami. Kak dan, dva ji manjkata, da pride čez 2 kilograma. Ampak nič hudega, očitno se ne more porediti, ker je tako živahna. Najbolj živahna. Namjanj spi. Najbolj glasna je. Pa nima časa jest. Ker nas vleče za repke, za nogice, ali pa se spravi na katero od naših igrač.

Igrače… Igrač imamo ogromno, težko bi se odločili, katera nam je najbolj všeč. En Dodo je prav fin. Velik in kosmat, veliko izrastkov, katere lahko vlečemo. Malo zavidamo Leni, ona je dobila prav posebno igračko od njene nove skrbnice. Ampak, mi se vsi igramo s to igračko.

Nekateri že imamo izbrane nove skrbnike. Leni, Lana, Lori, Lino, Lucky in Leslie. Največji skrkljanček, mamin sinko mu v hecu pravimo, on gre živet pod Jošta. Bo vsak dan lahko hodil v hrib. Naš Leslie ima celo novo ime – Ruby. On bo živel na morju. Lana in Lori bosta Ločanki. Leni pa težko čakajo nova skrbnica in njena whippetka. Jaaaaaa, družbo whippetke bo imela. Fovš.

Samo dva sta še brez novih stalnih kavčev – Lili je že imela obljubljen kavč, pa so se očitno premislili, tako da zaenkrat še ne ve, kdo ji bo postlal dekico na kavču. Prav tako naš mali fantek Larry. Larry je najmanjši fant, ampak, kako je postaven…

Očitno smo bili pridni – Božiček nam je prinesel plaščke in ovratnice. Za plaščke dobro vemo, zakaj jih potrebujemo, saj nas zunaj malo manj zebe. Ovratnice – ??? Samo srbi nas vrat, ko jih imamo gor. Zunaj je odlično. Nekateri bolj navdušeni, nekateri še mali zadržani. Lili, Leni, Larry in Leslie so že zelo pogumni, Leni in Larry sta celo kakala zunaj. Pri 4 tednih in pol. Face.

 

Popolnoma nov pogled

Vidimo. Slišimo. Hodimo. Jemo hrano, ne samo mlekca.

Pester teden za nami. Najprej smo dokončno odprli očke, vidimo odlično, odprla so se nam ušeska, sedaj slišimo dobro. Naša hoja je bila na začetku majava, naredili smo korak, mogoče dva, potem pa se zavalili na bok in hrbet. Sedaj hodimo kot veliki, nekateri tudi naredimo kak pogumen poskok.

Spoznali smo, da poleg maminega toplega mlekca obstaja tudi okusna mesna hrana. Packamo kot zanalašč, ampak vsak dan smo bolj pridni za skodelico. Najemo se toliko, da včasih kdo od nas zaspi kar v skledi. Eden od naših bratcev pa je uspel “veliki met” – uspelo se mu je polulati v našo skodelico z vodo. Dobro da so naši dvonogi skrbniki hitro ugotovili, saj zelo radi pomakamo gobčke v vodo.

Krempeljčki nam rastejo s svetlobno hitrostjo in da ne praskamo mame medtem, ko jemo, nam jih redno krajšajo. Nihče od nas se ne pritožuje, pravijo, da smo pridni.

Uspelo nam je pretentati našega dvonogega dedka – nam je pripravil super moderen kotec, z vsemi dodatki, da nam ne bi uspelo uiti in da nas mama ne bi stisnila v kot – AMPAK – nam je uspelo. Hitro smo dojeli, kako je treba plezati, se malo potegniti čez rob – in hop, nov svet. Zato so nam prepreko umaknili, da se lahko prosto sprehajamo po našem mini ograjenem svetu. Včasih, ko smo pridni, nas spustijo v dnevno sobo. Všeč nam je novoletna jelka – koliko žogic je tam gor… Tudi na kavču nam je všeč. Naša tetka Chilly nas že veselo pozdravlja in z njo je prav zabavno. Na parketu nam še malo drsi, še ne znamo dobro hoditi na takih podlagah, ampak počasi se daleč pride.

Tudi kakat znamo. Znamo kakat na mesto, ki ni naša dekca. Kakamo tam, kjer ne spančkamo, OK, lulamo še vedno včasih tudi na dekco, ampak, če nam le uspe zadržat 2 sekundi, pa se potrudimo in lulamo na pleničko. Pravijo, da smo pridni.

Zelo radi se crkljamo. Pri Nejcu, Emi, Mateju in Ani. Smo skrkljani. Vsak večer smo deležni masaže. Vsi po parih minutkah zaspimo. Spimo skoraj celo noč, le včasih se kdo od nas zbudi, ker ga zbudijo sanje. Ali pa lakota. Skoraj vsako noč še malo pomalicamo. Včasih pa zdržimo do zgodnjega jutra.

Naslednji teden nas čaka verjetno veliko novih dogodivščin. Opazili smo igračke v kotcu, ampak nas še ne zanimajo, Bolj zabavno se je igrati z bratci in sestricami. Ali pa grizljati mamin uhelj ali rep. Ja, ZOBKEEEEEE imamo :) Je zabavno, ko ugotoviš, da lahko kdaj tudi kaj ugrizneš.

Nekaj utrinkov preteklega tedna:

 

Nova dimenzija

V preteklem tednu se je kar dogajalo.

Počasi so začeli odpirati očke, najhitrejša je bila najmanjša psička.

Tudi prvi koraki so nas vse razveselili. Prav hecni so, ko jim uspe narediti par korakov, potem pa se nerodno zvalijo na bok.

Nekateri so spoznali, da se tačka lahko uporablja tudi za praskanje po uheljčkih.

Začeli so se zavedati sveta okoli sebe. Z malo domišljije lahko opazimo že prve zametke igre :)

Ta teden smo jim že skrajšali krempeljčke, saj so bili zelooooo ostri in dolgi.

Imamo mladičke

25.11. smo po 61 dnevih čakanja spoznali mladičke!

Prvi je bil največji fant, takoj za njim smo dobili punčko in tako so si sledili do konca. Imamo 4 fantke in 4 punčke.

Vsi se počutijo dobro, tako Easy, kot mladički.

Lezanje na soncku // Sunbathing

4. teden je naporen, jutranje slabosti, slab apetit. Pa ni tako hudo, ko moji skrbniki ugotovijo, da mi zdaj pač paše samo govedina iz juhce. So mi dali vse – sardelce (ki jih sicer obozujem), skuto s tuno, kuhan jajcek, pasjo pastetko, piskote, jogutr, sladoled… Ah, samo govedina se mi je luštala.image

Parček // Couple

Mamica bodočega legla je naša Chilly (Whipptown Above and Beyond)

Mother of future litter is our Chilly (Whipptown Above and Beyond)

vrž žogo

Očka pa je postaven Madheen (My Camelot Madheen).

And the father is gorgeous Madheen (My Camelot Madheen).

Madheen2

Chilly je breja :) :) :) // We’re expecting puppies

Včeraj smo z ultrazvokom potrdili brejost :)

Videlo se je kar nekaj malih vrečk, v katerih se razvijajo mladički.

Chilly se počuti dobro, edino hrana ji ne diši preveč. To pa rešujemo z njej najljubšim priboljškom – ribicami.

V dežju tudi sicer ne mara sprehodov, zdaj pa jo komaj spravimo ven, da opravi, kar psi opravijo zunaj.

 

Yesterday we’ve confirmed Chilly’s pregnancy :)

We could see a bunch of small sacks, where the babies were.

Chilly is feeling well, she did loose some appetite – this is solved with her favourite treat – fish.